Project Description

Pool House & Garden

New Development

Monroe, MI

Project Description

The New Pool House design incorporated many architectural features of the existing house (i.e. building materials, roof design, etc.) and was located at the rear of the property to enclose the backyard.  The pool house can be used throughout the year.  A changing room with restroom facilities are located on one end and a seating area with wet bar and fire place are located on the other end.  The enclosed seating area has operable sliding glass panels on three sides and when open are concealed within the wall cavity.  The exposed structural roof framing of the vaulted ceiling allows the interior space to open skyward.  A pergola is incorporated into the pool house to provide additional outdoor shaded seating – an additional fire place with chimney is provided for summertime grilling.